Bh. košarkaši saznali potencijalne protivnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Žrijeb na rasporedu 1. maja

Bh. košarkaši saznali potencijalne protivnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Haris Zilić

Po prvi put u od svoje nazvisnosti košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine imat će priliku da se kroz kvalifikacije plasira na Olimpijske igre.

Nakon dosta turbulencija ipak smo se prijavili i iskoristili nova pravila FIBA-e.

Put će biti težak, krenut ćemo iz pretkvalifikacija, ali sama činjenica da ćemo biti u prilici da se borimo za Olimpijske igre znaljna je sama po sebi.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je da će žrijeb pretkvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu biti održan 1. maja.

Evropske pretkvalifikacije za OI održat će se na dva turnira, po osam selekcija na svakom (smještenih u grupe po četiri ekipe). Domaćini turnira će biti izabrani na sastanku Centralnog Boarda FIBA od 28. do 29. aprila.

Potencijalni protivnici našim Zmajevima u pretkvalifikacijama su sljedeće reprezentacije: Belgija, Hrvatska, Češka Republika, Estonija, Mađarska, Island, Izrael, Nizozemska, Sjeverna Makedonija, Poljska, Portugal, Švedska, Turska, Ukrajina i Bugarska.

Oglasi

Pretkvalifikacioni turniru na rasporedu su od 12. do 20. avgusta ove godine.

Još uvijek nije poznato u kakvim će rosterima nastupiti reprezentacije.

Naravno, veliki plus bi bio za naš tim ako bi mogli računati na Jsufa Nurkića i Džanana Musu.

Pored pomenutih kvalifikacija naše momke uskoro očekuju nove kvalifikacije za Eurobasket.

Podsjetimo, u kvalifikacijama za Mundobasket jedna pobjeda nam je nedostaja za historijski plasman na Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije