Bh. košarkašice stigle kući, navijači im priredili doček već na aerodromu!

Osvojile peto mjesto na Eurobasketu

Bh. košarkašice stigle kući, navijači im priredili doček već na aerodromu!

Edmir Škorić

Ekspedicija ženske košarkaške reprezentacije BiH je nešto iza 12 sati sletjela na Međunarodni aerodrom u Sarajevu.

Bh. košarkašice su uspjele da ostvare veliki rezultat na Eurobasketu u Francuskoj i Španiji. Osvojile su peto mjesto i plasirale su se u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Nije se puno očekivalo od njih, no one su već na startu šokirale jednu od najboljih selekcija Evrope, Belgiju, zatim su pobijedile i Tursku, te su u grupnoj fazi poražene od Slovenije. U osmini finala su izbacile Hrvatsku, ali je Francuska ipak bila prejaka u četvrtfinalu.

U posljednjem meču na EP-u, jučer popodne, Zmajice su savladale Švedsku i tako su obezbijedile peto mjesto.

Bez Jonquel Jones, koja se vratila u Sjedinjene Američke Države, bh. košarkašice su stigle u Sarajevo. Upriličen im je doček već na aerodromu, ali će kasnije u sarajevskoj Vijećnici biti upriličen poseban doček za njih.

Navijači su se već okupili kako bi pozdavili naše sjajne igračice koje su nas proteklih dana činile ponosnim Bosancima i Hecegovcima.

Top Komentari

Mackintosh
Samo se kod nas slavi 5. mjesto u Evropi i nigdje vise, koja smo mi jad i bijeda.....
2 10
Radnik78
Sta sve ove lijeve reprezenracije ne slave,čuj veliki uspjeh 6 mjesto.....
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi