Bosna i Hercegovina će dobiti odlično pojačanje
FOTO: FIBA

Jonquel Jones više neće nastupati za naš tim, ali brzo smo reagovali

Bosna i Hercegovina će dobiti odlično pojačanje

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sa dosta promjena dočekuje nastavak kvalifikacija za Eurobasket. Jonquel Jones neće više nastupati za naš tim, ali naš štab na čelu sa Razijom Mujanović brzo je reagovao i naša selekcija će dobiti pojačanje.

Za naš portal potvrđeno je da će 30-godišnja Jovana Mandić nositi dres Bosne i Hercegovine već u ovim kvalifikacijama, obzirom da je FIBA-i uplaćen novac za njen nastup u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, tako da papirologija neće biti na čekanju.

Mandić je bila na širem spisku selektora Gorana Loje, međutim papirologija je postavljala dosta upitnika oko njenog nastupa, ali sada je sve završeno.

Pomenuta košarkašica je karijeru počela u Mladosti iz Prijedora, a igrala je u najačim evropskim ligama kao što su Španija i Italija. Veliki dio karijere provela je u Sjedinjenim Američkim državama u ekipama “The Rock School”, University of North Carolina Wilmington, Nicholls State University.

Jovana Mandić je trenutno član slovačke ekipe Slavia iz Banske Bytsrice, gdje u prosjeku bilježi 11 poena i deset skokova po utakmici.

Važno je pomenuti da Mandićeva igra na poziciji centra, visoka je 194 cm i predstavljat će veoma dobro pojačanja za naš tim.

Oglasi

Obzirom da u našoj reprezentaciji više nema nema Jonquel Jones i da se Nikolina Eelez oprostila od reprezentacije ostali smo deficitarni na centarskoj poziciji, međutim brzo smo reagovali.

Našu selekciju očekuju dueli protiv Belgije i Njemačke u novembarskom prozoru kvalifikacija za Eurobasket, a selektor Lojo računa na ove igračice:

Milica Deura (Slavia Banska Bystrica), Courtney Hurt (Elitzur Holon), Anđela Delić (Tenerife), Nikolina Knežević (Žabiny Brno), Dragana Domuzin (Slovanka Prag), Jovana Mandić (Slavia Banska Bystrica), Nikolina Zubac (Brasov), Jovana Marković (Budućnost Bemax), Milina Mišeljić (Crvena zvezda), Irma Rahmanović (Feytiat), Anđela Gligić (Partizan), Lejla Omerbašić (Penza), Lyla Kahrimanović (SAD), Ajla Selimović (Celta Vigo), Hanna Halilović (Hogsbo), Dragana Zubac (Herceg Novi), Ajla Ikanović (Banovići), Azra Nikšić (Play Off), Almedina Ahmić (Čelik), Gorana Marjanović (Partizan), Gabriela Visković (TSV Jahn Munchen), Milica Dragičević (Banovići).

Osim pomenute Jones iz jedne od najuspješnijih generacija svih reprezentacija BiH oprostile su se još neke sjajne košarkašice poput Nikoline Delić, Miljane Džombete, pomenute Nikoline Elez te Matee Tavić.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu kvalifikacija za EP gostuje Njemačkoj 24. novembra, a tri dana kasnije Belgiji.

Promo

Top Komentari

Realist
Nema veze. Ne igra Durant, ali zato igra Čampara.
3 1
pjanke.sa
Ali tako veliku vijest da najbolja igracica ikad koja je krocila u BiH nece VISE igrati za nas: bez ikakvog objasnjenja zasto i sta se desilo…bravo novinaru.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi