Najbolji plasman u historiji BiH ostvarile su košarkašice

14. na svijetu

Najbolji plasman u historiji BiH ostvarile su košarkašice

E. Škorić

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je danas novu rang-listu ženskih reprezentacija.

Najveći napredak među najboljih 50 selekcija ostvario je nacionalni tim Bosne i Hercegovine. Zmajice su skočile za čak deset mjesta te su trenutno 14. reprezentacija planete sa ukupno 390,1 bodom.

Tako visok plasman, najbolji u historiji BiH, izabranicama selektora Gorana Loje donijelo je učešće na nedavno okončanom Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Na samom vrhu je i dalje selekcija Sjedinjenih Američkih Država, dok drugu poziciju zauzima Kina koja je zahvaljujući srebru na SP napredovala za čak pet mjesta. Zatim slijede Australija, Španija, Kanada, Francuska, Belgija, Srbija, Japan, Portoriko, Turska, Južna Koreja, Brazil…

Kompletnu listu možete pogledati na ovom LINKU.

Promo

Top Komentari

SarajFK
A jesu nam vala i osvjetlale obraz na SP svaka im cast. I tu nam se uvukla dodikova sapa. Unistice sve sto je dobro i ima veze sa BiH. Sada, nakon ovog velikog uspjeha ocekujem napade sa svih strana i ubacivanje spijuna koji ce raditi na rusenju reprezentacije kao sto su radili na SP.
2 3
Zaccheroni
Bravo cure,idemo jos jace i da budemo u top 10
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi