Poirier otkrio kako su zaustavili Musu, Collet očaran odbranom svoje ekipe

Nakon pobjede Francuske

Poirier otkrio kako su zaustavili Musu, Collet očaran odbranom svoje ekipe

Esmer Oštraković

Košarkaška reprezentacija Francuske upisala je pobjedu večeras u Mejdanu protiv Bosne i Hercegovine.

Iako je naša reprezentacija jak dobro otvorila ovu utakmicu i igrala veoma dobro u prvom poluvremenu Francuzi su na kraju ostvarili pobjedu.

Nakon utakmice na press konferenciji govorili su Poirier i selektor Francuske Vincent Collet.

"Sjajna atmosfera. Kontrolisali smo skok. Mislim da je ključ bio u drugih dvadeset minuta. Vratili su se na kraju, ali iskontrolisali smo sve", rekao je Poirier, te je nastavio:

"Plan je bio da usmjerimo Musu u desnu stranu i da budemo agresivni tako da mora dodavati loptu. Imao je šest izgubljenih lopti. Plan je uspio", završio je Poirier.

Oglasi

Nakon Poiriera govorio je i Collet.

"Igrali smo sa njima prije godinu i pol u Sarajevu. Očekivao sam istu igru. Znao sam slabosti i prednosti BiH, ali sada smo igrali vrhunsku odbranu svih 40 minuta.

Zaustavili smo Musu koji je imao nekoliko vrhunskih poteza, jer je vrhunski igrač, ali i moji igrači su dali sve od sebe da ga zaustave", rekao je Collet.

Podsjetimo, reprezentacija Francuske ostvarila je pobjedu od dvanaest razlike, a Musa je na kraju ubacio petnaest poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti