Marija Kešeljević košarkaški biser iz Trebinja prvi je strijelac i asistent lige BiH
Kešeljevićka je sinoć bila maestralna protiv zeničkog Čelika, postigla je 33 od ukupno 66 poena svoje ekipe i pokazala još jednom da bh.košarka ne treba brinuti za svoju budućnost

Velika nada bh.košarke

Marija Kešeljević košarkaški biser iz Trebinja prvi je strijelac i asistent lige BiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Sinoć su košarkašice Čelika i Leotara u zeničkoj Areni odigrale utakmicu 18. kola lige za košarkašice BiH u kojima je ekipa iz Trebinja slavila rezultatom 64:66.

Zaista je bila šteta što je samo 50-tak gledalaca bilo na tribinama jer su sigurno mogli vidjeti mnogo toga interesantnog na terenu.

Ako ništa, vrijedilo je doći radi najveće nade bh. košarke u ovom trenutku. Kada imate 17 godina, te ste po godištu još juniorka, a već u prvoj seniorskoj sezoni ste prvi strijelac lige i najbolji igrač svoje ekipe onda sigurno zaslužujete veliku pažnju.

Marija Kešeljević sportski je biser iz Trebinja, ova mlada košarkašica sinoć je u zeničkoj Areni od 66 poena svoje ekipe ona sama postigla 33 poena, zvuči nevjerovatno, ali je i istinito. Kešeljevićka je bila nezadrživa za igračice Čelika, koje nisu znale kako da zaustave mladu košarkašicu. Nevjerovatna brzina i lakoća pri ulazu pod koš uz to i dobar šut za dva i tri poena su potvrda da je ova mlada igračica velika budućnost naše košarke.

Kešeljevićka je prošle sezone predvodila Leotar do titule prvaka Republike Srpske (sezonu završile bez poraza), a sada svoj raskošni talenat prezentuje u elitnom rangu bh. košarke.Leotar 03 je trenutno na trećoj poziciji s 11 pobjeda i pet poraza, te će sigurno igrati play off za prvaka BiH. Naravno da velike zasluge pripadaju mladoj Kešeljevićki, koja ima nevjerovatnu statistiku ove sezone. Trenutno je prvi strijelac i asistent lige s prosjekom od 27 poena i osam asistencija. 

Zanimljivo da iako spada među najniže košarkašice u ligi, ove sezone je protiv ekipe Slobode uspjela da ostvari i jedan tripl-dabl učinak, imala je 19 poena, 18 asistencija i 11 skokova.

Zapaženu rolu Kešeljevićka je pružala i u kadetskoj reprezentaciji BiH. Kako je završila pravo nastupa za ovu selekciju, očekuju se da ove godine bude vođa juniorske selekcije, koja će ovog ljeta biti domaćin Evropskog prvenstva divizije A.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Zaista mlada Kešeljevićka je veliki talenat bh.košarke i ako nastavi s ovakvim tempom ubrzo ćemo je gledati kako igra u nekom od najboljih klubova u Evropi, a ko zna, možda i u najjačoj ligi svijeta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi