Bh. juniori gubili 17 razlike, pa napravili šou u nastavku i ponizili Nizozemsku

Nova pobjeda

Bh. juniori gubili 17 razlike, pa napravili šou u nastavku i ponizili Nizozemsku

E. Škorić

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu B divizije koje se igra u Rumuniji.

U 1. kolu bh. tim je u ludoj utakmici nakon produžetka pobijedio Bugarsku 90:89, a za pobjedu je naša selekcija zabila u posljednjoj sekundi.

Danas smo mnogo lakše došli do pobjede protiv Nizozemske, pošto je bilo 99:71. Ipak, nije tako izgledalo na početku. Gubili smo dvocifrenom razlikom, na kraju prve četvrtine +12 za Nizozemsku (28:16).

U drugoj četvrtini su Nizozemci imali čak 17 poena prednosti, ali su bh. košarkaši uspjeli do odlaska na odmor da se vrate na "samo" šest poena zaostatka. Uslijedilo je briljantno drugo poluvrijeme za potpuni potop rivala.

U zadnjoj četvrtini ubacili smo čak 36 poena, taj period igre smo bili bolji za 18 poena i u suštini tu smo i dokrajčili Nizozemsku, kojoj je ovo bio drugi poraz.

Zinedin Mulić je sa 25 poena predvodio BiH, Harun Zrno je ubacio 16, Afan Trnka 13, a Velibor Milovanović 12 poena. Kod Nizozemaca Ryan van Eyck je bio najefikasniji sa 17, 15 je ubacio Florian-Marin Rijkers, a 13 Jibbe Sicking.

Već sutra naši mladi košarkaši odmjerit će snage sa Norveškom.

Top Komentari

K79
svaka čast momci na borbenosti i zalaganju i na -17 niste ni pomišljali na predaju tako se bori za državni dres !!! Bravo!
9 0
user1659201407
Kakav vam je to termin "ponizili" protivnika. Pa sport je to, to su djeca , juniori, cuj ponizili. Rukuju se na kraju, o kakvom vi ponižavanju pišete
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi