Poraz od Islanda i 12. mjesto za juniore u B diviziji

Novi poraz za kraj

Poraz od Islanda i 12. mjesto za juniore u B diviziji

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH poražena je danas od Islanda rezultatom 80:72 i tako je prvenstvo Evrope B divizije završila na 12. mjestu.

Tim kojeg sa klupe predvodi Aleksandar Ćikić odigrao je još jednu veoma lošu partiju i na kraju je Island upisao pobjedu i završio je takmičenje ispred reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bh. tim je loše ušao u meč. Island je vodio od samog početka utakmice i nakon deset minuta igre bilo je plus 10 u korist ove selekcije (23:13).

Kontrolisala je ova selekcija rezultat i tokom druge dionice. Ipak, bh. juniori su se uspjeli vratiti u meč i na odmor su otišli sa samo pet poena zaostatka, 44:39.

U nastavku je viđen i veliki pad u igri Islanda. U finišu trećeg perioda su u četiri minute dali samo jedan poen, BiH je to iskoristila i serijom od 15:1 je preuzela vodstvo nakon 30 minuta igre, 59:62.

Ipak, u ključnim trenucima bh. selekcija je igrala loše. Island je sve greške ekipe Aleksandra Ćikića iskoristio i došao je do pobjede i 11. mjesta na prvenstvu Evrope B divizije.

A divizija će očigledno biti još dugo samo san, a da bi se do nje došlo KSBiH će iz korijena morati da mijenja određene stvari.

Danas je u bh. timu najefikasniji bio Đorđe Topolović koji je imao učinak od 23 poena i 14 skokova, a David Maran je dodao 15. Veigar Pall Alexandersson je na drugoj strani ubacio 24 koša.

Top Komentari

Rus
E jbg. Ko je ovaj selektor. Iz koje stranke.
2 5
Dobar,Los,Zao
Nije sala Ćikić,velko trenersko ime!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije