Težak poraz od Ukrajine, BiH sutra za 11. mjesto B divizije

Poraz juniora

Težak poraz od Ukrajine, BiH sutra za 11. mjesto B divizije

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH poražena je danas u razigravanju za plasman na Evropskom prvenstvu B divizije od selekcije Ukrajine rezultatom 95:74.

Ukrajina je u potpunosti nadigrala izabranike Aleksandra Ćikića u ovom meču i na kraju je bh. selekcija doživjela poraz od 19 poena prednosti.

Kontrolisao je bh. rival rezultat tokom kompletne utakmice i na kraju su slavili pobjedu i igrat će meč sa deveto mjesto na prvenstvu.

Ukrajinu je danas predvodio Maksym Shulga sa 22 poena, Oleksnadr Kovilar je dodao 16, dok su kod BiH bolji od ostalih bili Deni Radak sa 18 i David Maran sa 15 poena.

BiH će sutra igrati za 11. mjesto, a protivnik nam je selekcija Islanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti