BiH tri od tri na Evropskom prvenstvu

Savladana i Norveška

BiH tri od tri na Evropskom prvenstvu

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine došla je i do treće pobjede na Evropskom prvenstvu B divizije koje se igra u Rumuniji. Bh. košarkaši su večeras savladali Norvešku rezultatom 77:64.

Prvi period donosi rezultatsku klackalicu. Oba tima su imala svoje periode igre, a bh. selekcija je bila za nijansu bolji tim i nakon 10 minuta igre imali su prednost od četiri poena, 20:16.

Juniori BiH dominirali su u drugom periodu. Potpuno su pregazili Norvežane (25:9) i na odmor su otišli s 20 poena prednosti, 45:25.

Bez većih problema bh. selekcija je čuvala prednost u nastavku. Nakon 30 minuta igre Norvežani su ipak uspjeli da smanje zaostatak na 12 razlike (60:47), a zati i na samo minus šest sredinom posljednje dionice (65:59).

Međutim, ovog puta naša selekcija nije dozvolila veliki povratak protivnika. Ubrzo su ponovo podigli prednost na dvocifrenu razliku i uspješno su završili posao u ovom meču.

Harun Zrno je predvodio bh. selekciju do trijumfa sa 17 poena, 13 je dodao Mulić, 12 Trnka, a po 10 Protić i Bećirović.

Selekcija Bosne i Hercegovine sutra igra novi meč na EP, a protivnik je selekcija Gruzije. Trbea istaći da je BiH jedini tim bez poraza u grupi B nakon tri utakmice.

Top Komentari

Kakanj
Bravo momci
6 1
Mowzilla
Aferim ⚜️
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi