Juniori otputovali na EP u Rumuniju
(Foto: Basket.ba)

Prvenstvo B divizije

Juniori otputovali na EP u Rumuniju

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u rumunsku Oradeu gdje će učestvovati na prvenstvu Evrope B divizije.

Selektor Aleksandar Ćikić je pred put odabrao 12 igrača, a BiH će predstavljati:

Kosta Kondić, Haris Dedajić, Nino Herenda, David Maran, Harun Huseinspahić, Denis Halilčević, Deni Radak, Vladan Arnaut, Stefan Simanić, Timur Krupalija, Đorđe Topolović i Amar Mehić.

Evropsko prvenstvo se održava od 26. jula i traje do 4. augusta 2019. godine, a naša selekcija se nalazi grupi C sa reprezentacijama Češke Republike, Izraela, Luksemburga, Norveške i Islanda sa kojom igramo na otvaranju u petak od 14 sati.

Nakon Islanda slijede dueli protiv Norveške, Češke, Luksemburga i Izraela i samo dan pauze nakon utakmica sa Češkom i Luksemburgom.

Iz grupe će proći dvije najbolje plasirane selekcije koje će ići u četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi