Rusija izbačena sa SP: Zmajice dobile novog rivala u grupi

FIBA donijela odluku

Rusija izbačena sa SP: Zmajice dobile novog rivala u grupi

M. Šljivak

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) danas je saopštila odluku o eliminaciji selekcija Rusije i Bjelorusije iz svih takmičenja koja organizuje FIBA.

Reprezentacije ovih zemalja do daljnjeg neće učestvovati u kvalifikacijama, kao ni na kontinentalnim i svjetskim prvenstvima.

Tako će ženska košarkaška selekcija Rusije izbačena s predstojećeg Svjetskog prvenstva u Australiji, te neće biti protivnik selekciji Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi takmičenja.

FIBA je odlučila da će umjesto Rusije u grupi A igrati košarkašice Portorika, a pored ove selekcije Zmajice će igrati s SAD-om, Belgijom, Južnom Korejom i Kinom.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Svjetsko prvenstvo za košarkašice održava se u Australiji od 22. septembra do 1. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi