Bh. košarkašice čekaju još jednog rivala na Svjetskom prvenstvu: Dvije opcije su najrealnije

FIBA uskoro donosi zvaničnu odluku

Bh. košarkašice čekaju još jednog rivala na Svjetskom prvenstvu: Dvije opcije su najrealnije

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ove godine će po prvi put u historiji nastupiti na Svjetskom prvenstvu za košarkašice koje se održava u Australiji.

Naša selekcija nalazi u grupi A zajedno s Belgijom, Kinom, SAD, Južnom Korejom i reprezentacijom koja će iz svima poznatih razloga zamijeniti izbačenu Rusiju, dok grupu B čine selekcije Francuske, Srbije, Japana, Kanade, Nigerije i domaće Australije.

FIBA će uskoro odnijeti i zvaničnu odluku koja će to reprezentacija igrati umjesto Rusije u grupi gdje su i naše djevojke.

Jedna od opcija koja se sve češće spominje na društvenim mrežama je mini turnir, tačnije pomenuti turnir bi igrale selekcije koji su ispale u kvalifikacijama, a to su Mali, Portoriko i Brazil. To je jedna od opcija, a postoji i mogućnost da Portoriko zauzme mjesto Rusije jer su s njima bili u kvalifikacionoj grupi.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Konačnu odluku će donijeti FIBA, a treba napomenuti da naša selekcija takmičenje u grupi otvara upravo protiv reprezentacija koja će zamijeniti Rusiju, taj meč na rasporedu je prvog dana takmičenja, tačnije 22. septembra 2022. godine.

Svjetsko prvestvno se održava od 22. septembra do 1. oktobra ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi