Kladionice "promijenile ploču" kada su bh. košarkašice u pitanju

Danas su velike favoritkinje

Kladionice "promijenile ploču" kada su bh. košarkašice u pitanju

Edmir Škorić

Kao apsolutne autsajderke su jučer bh. košarkašice ušle u meč protiv Belgije na otvaranju Evropskog prvenstva, ali su priredile veliku senzaciju.

Nakon velike pobjede nad Belgijom, bh. ženska košarkaška reprezentacija danas od 12 sati igra protiv Turske u Rhenus Sport dvorani u Strasbourgu.

Turska je na startu doživjela debakl od Slovenije sa 72:47, pa će naše djevojke ući kao favoritkinje u današnji meč.

Bez obzira na rezultate 1. kola, BiH je favorit protiv Turske, no kladionice nakon jučerašnje partije daju mizernu kvotu na pobjedu Zmajica. Možete se i sami uvjeriti klikom OVDJE.

Turska nas je do sada dva puta pobjeđivala u prošlosti, a radi se o jednoj od najbolje rangiranih selekcija na Starom kontinentu kada je ženska košarka u pitanju.

Razlog tako male kvote na BiH, odnosno velike na Tursku leži u činjenici da su naše dame jučer bile perfektne protiv velikog favorita, ali i činjenici da su turske košarkašice oslabljene jer im nedostaje nekoliko vrhunskih igračica na ovom Evropskom prvenstvu.

Sve ovo nam na neki način sugeriše da bismo trebali upisati novu pobjedu, no isto tako, izabranice Gorana Loje morat će biti maksimalno ozbiljno kako bi izbjegle neočekivani šok.

Ovo je prvi nastup naših košarkašica na Evropskom prvenstvu od 1999. godine, a sada smo na dobrom putu da izborimo drugi krug.

Top Komentari

Gvardijan
Ovom Topalbecirevicu treba zabraniti da prenosi bilo sta.Negativan je katastrofa.
1 3
Barbarez9
Prenos??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi