BiH umjesto Bjelorusije na Evropskom prvenstvu

FIBA nas obradovala

BiH umjesto Bjelorusije na Evropskom prvenstvu

E. Škorić

Sjajna vijest stiže iz Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) – juniorska ženska reprezentacija BiH učestvovat će ove godine na Evropskom prvenstvu A divizije.

Naša U-18 selekcija dobila je priliku da se nadmeće na EP protiv najboljih reprezentacija kontinenta nakon što je prethodno FIBA donijela odluku da eliminiše Rusiju i Bjelorusiju iz svih takmičenja.

“Stiglo je pismo iz FIBA u kojem se traži od Košarkaškog saveza BiH da potvrdi učešće U-18 ženske reprezentacije na Evropskom prvenstvu A divizije, odnosno popuni mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon eliminacije Bjelorusije, a mi smo sljedeći po rankingu. Naravno da nisu dugo trebali čekati naš odgovor. Ovo je zaista izvanredna vijest. Učinit ćemo sve da reprezentaciji osiguramo kvalitetne uslove za nastup na najvišem nivou, kao i uvijek”, ističe generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Evropsko prvenstvo A divizije održava se u Grčkoj od 6. do 14. avgusta. Reprezentacija BiH se nalazi u grupi D sa Francuskom, Njemačkom i Izraelom.

Promo

Top Komentari

MaDaj
Hajde sad djevojke kao Danska na europskom 90’te
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi