Bilbau i Olympiakosu važne pobjede

Postaje neizvjesno

Bilbau i Olympiakosu važne pobjede

Izuzetno neizvjesne utakmice smo mogli gledati u prvih 5 mečeva 5. kola Eurolige. Odigrane su tri utakmice u okviru grupe A i dvije u grupi B.

U grupi u kojoj je i najviše naših košarkaša sada je situacija veoma neizvjesna.Grupa A kao da postaje podjednako teška za sve timove u istoj. Svi su na omjeru 3-2 ili 2-3. Da je zadnje kolo, šansa za sve ekipe kada je u pitanju prolaz definitivno bi postojala.

Grupa A:

Zagreb je došao do svoje prve pobjede u ovom takmičenju nakon što su savladali Zalgiris sa 80:78. Najbolji u redovima "mrava" je bio Simon sa 22 poena. Sa druge strane, dva više je postigao Jankunas.

Fenerbahce je je pobjedom izborenom nakon produžetaka protiv Bennet Cantua ( 85:83) prešao u pozitivni omjer (3-2). Onan 18 poena za sastav iz Turske, Basile 12 najefikasniji kod Italijana.

Caja Laboral je u negativnoj seriji od dva poraza u nizu. Savladani su od strane Bilbaa sa 81:85. Najefikasniji na utakmici je bio Mirza Teletović sa 25 poena, kod gostiju Vasilaidis 21 koš.

Grupa B:

CSKA je bez većih problema pobijedila Unicaju 77:66. Teodosić je postigao 19 poena, dok je Freeland za Unicaju dao 14 koševa

Olympiakos je pobijedio Nancy u susretu koji im je bio veoma bitan za nastavak takmičenja. Na kraju je bilo 91:78 uz 26 poena Spanoulisa u timu pobjednika, dok je u sastavu Nancya najbolji bio Moerman sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.