Bio je na ivici smrti zbog droge i alkohola, ali sada se vraća na teren
Nakon gotovo pet godina pauze Lamar Odom se vraća na košarkaške parkete i to u dresu Filipina (Foto: EPA)

Povratak Odoma

Bio je na ivici smrti zbog droge i alkohola, ali sada se vraća na teren

Midhat Šljivak

Nekadašnja zvijezda NBA lige Lamar Odom (39) vraća se na košarkaške parkete.

Nakon što je prije nekoliko godina prošao kroz pakao droge i alkohola, kada mu je život visio o koncu, Odom je u potpunosti promijenio životni stil i odlučio se vratiti na parket.

Dok čeka ugovor sa nekim od timova u Evropi, dvostruki NBA šampion je najavio kako će u februaru u Dubaiju igrati za Filipine na turniru koji se igra u Emiratima.

"Za mene će ovo biti zagrijavanje za Big3 ligu. Nadam se da ću biti eksplozivan kao što sam nekad bio. Bio sam spreman za Kinu ranije ove godine, ali psihički nisam tamo želio otići. Trebalo mi je više vremena da se oporavim od moždanih udara", napisao je Odom.

Nekada najbolji šesti igrač NBA lige nije igrao u najjačoj ligi svijeta od 2013. godine kada je igrao za Clipperse, a u karijeri gdje je igrao još za Lakerse, Heat i Mavse je ubacivao 13. 3 poena uz 8.4 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi