Nakon pijanih noći, droge i lakih žena došlo je vrijeme za povratak na teren

Odom se vraća

Nakon pijanih noći, droge i lakih žena došlo je vrijeme za povratak na teren

Midhat Šljivak

Ogroman novac koji zarađuju profesionalni sportisti širom svijeta često se troši na loše stvari i veliki broj ih na kraju završi bez ičega.

Pravi primjer lutanja bez cilja nakon završetka karijere je nekadašnji NBA košarkaš Lamar Odom. Dvostruki NBA šampion se odao alkoholu i konzumiranju teških droga, što ga je na kraju umalo koštalo života.

U oktobru 2015. godine Odom je pao u komu nakon što se predozirao u društvu lakih žena i prostituki, ali srećom se uspio izvući iz svih problema.

Tri godine kasnije 38-godišnji košarkaš želi novi početak. Planira se vratiti košarci i zaigrati u Evropi.

"Radim naporno na povratku. Želim ponovo igrati košarku, nije važno gdje, ali želja postoji. Jedva čekam da dokažem kako su me mnogi prerano otpisali", rekao je Odom.

Navodno, Odom bi karijeru mogao nastaviti u Italiji odakle ima veliki broj ponuda.

Podsjetimo da je pored NBA karijere (Clippers, Heat, Lakers i Mavericksi), igrao i mjesec dana u Evropi za Laboral Kutxu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi