Lamar Odom se vraća na parket
(Foto: EPA)

Dogovorio se sa Kinezima

Lamar Odom se vraća na parket

Midhat Šljivak

Nakon četiri godine dvostruki NBA šampion Lamar Odom vraća se na parket.

Ovaj 38-godišnji košarkaš je proteklih godina imao zaista težak životni period. Droga i alkohol su ga 2015. godine doveli na ivicu smrti, ali se uspio riješiti svih poroka i ponovo vodi zdrav i sportski život.

Odlučio je slavni košarkaš da se vrati košarci. Iako mu je 38 godina vjeruje da još može igrati, a objeručke su ga prihvatili u Kini gdje će nastupati za ekipu Shenzen Leopardsa.

"Vraćam se košarci. Igraću u Kini. Bog je zaista veliki", poručio je Odom.

Posljednji tim za kojeg je u profesionalnoj karijeri igrao Odom je španska Baskonia, a u NBA ligi je imao ugovor sa New York Knicksima, gdje međutim nije igrao.

Dane slave sjajni krilni centar imao je u Los Angeles Lakersima. Sa ovim timom je osvojio naslove prvaka 2009. i 2010. godine, a igrao je još i za LA Clipperse, Miami Heat i Dallas Maverickse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi