Bizarna kazna zbog poraza: Kući iz Istanbula autobusom
Foto: EPA

Vlasnik Panathinaikosa kaznio košarkaše

Bizarna kazna zbog poraza: Kući iz Istanbula autobusom

M. Šljivak

Dimitris Giannakopoulos, vlasnik ekipe Panathinaikosa, na bizaran način je kaznio košarkaše ovog tima zbog poraza od Fenerbahčea u četvrtfinalu Eurolige.

Iako je Pao imao prednost domaćeg parketa, Fener je odigrao sjajnu seriju u kojoj je s 3:0 savladao Zelene.

Vlasnik grčkog tima odlučio je na interesantan način da kazni košarkaše. Otkazao je avionske karte i naredio je igračima da se u Atini vrate autobusom.

Nije dvometrašima nimalo lako bilo u autobusu. Morali su se gurati u autobusu čak 1.100 kilometara, ali im je ovo poslužila kao kazna umjesto novčanih, koje bi bile rigorozne.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dimitris Giannakopoulos je pred početak serije protiv Fenerbahčea obećao velike nagrade u slučaju plasmana na Final Four. Imao je namjeru da podjeli 250.000 eura, ali na kraju je taj novac ostao u njegovom džepu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi