Cedevita ponizila Cibonu, Musa i Stipanović pred titulom prvaka

Uvjerljiv trijumf aktuelnih prvaka

Cedevita ponizila Cibonu, Musa i Stipanović pred titulom prvaka

Midhat Šljivak

Košarkaši Cedevite razbili su Cibonu rezultatom 81:54 u trećem meču finalne serije prvenstva Hrvatske, te su poveli sa 2-1 i nalaze se na korak od odbrane naslova prvaka.

Cibona je večeras izgledala nemoćno pored Cedevite. Tim Jurea Zdovca je vodio od prve do posljednje minute i na kraju su upisali uvjerljivu pobjedu.

Sve je u ovom meču bilo jasno već nakon 20 minuta igre. Cibona je na odmor otišla sa minusom od 22 poena (49:27) i povratka u meč im nije bilo.

Bez većih problema je aktuelni prvak Hrvatske priveo meč kraju, razbili su velikog rivala i poveli su sa 2-1 u seriji. Cedevita će u narednom meču imati šansu da pobjedom odbrani naslov najboljeg tima Hrvatske.

Džanan Musa večeras nije bio posebno šuterski raspoložen. Ubacio je 12 poena, ali je uzeo 13 šuteva uz pogođena četiri. Za tri je šutirao jedan od šest. Dodao je Musa po pet asistencija i skokova, a isti broj poena ubacio je i Nichols.

Andrija Stipanović je ubacio šest koševa, dok je kod Cibone Domagoj Bošnjak meč završio sa 15 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi