Bivši trener Barcelone mijenja Zdovca na klupi Cedevite?

Zagrepčani pregovaraju sa Sitom Alonsom

Bivši trener Barcelone mijenja Zdovca na klupi Cedevite?

KK Cedevita i trener Jure Zdovc će se rastati po završetku tekuće sezone, pa su aktuelni prvaci hrvatske odlučili potražiti novog šefa struke.

Danas su se pojavile informacije da je želja čelnika Cedevite sjajni španski stručnjak Sito Alonso, koji je posljednji angažman imao u Barceloni.

Španski novinar Chema de Lucas je na svom Twitteru danas plasirao ekskluzivnu informaciju da su se čelnici Cedevite već sastali sa 42-godišnjim Sitom Alonso, tako da ne bi bilo iznenađenje da upravo španski stručnjak postane novi strateg zagrebačkog kluba.

Inače, nakon što je pod njegovom trenerskom palicom Baskonija igrala sjajnu košarku u sezoni 2016/2017, Sito Alonso je prošle godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Barcelonom. Ipak, nakon loših igara na klupi Katalonaca ga je zamijenio Svetislav Pešić.

Osim Barcelone i Baskonije, Sito Alonso je bio trener još i Bilbaa, Joventuta, San Sebastiana, Monzona, Prata, te U20 selekcije Španije sa kojom je 2013. došao do bronze na Evropskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi