Blokada o kojoj će se pričati: Denver zaustavio Golden State!

Prvi poraz aktuelnih prvaka u novoj sezoni

Blokada o kojoj će se pričati: Denver zaustavio Golden State!

E. Čaušević

Košarkaši Denver Nuggetsa sinoć su odigrali još jednu fantastičnu utakmicu u kojoj su pobijedili Golden State Warriorse sa 100:98.

Denver je i dalje neporažen u novoj NBA sezoni, dok je za aktuelne prvake ovo bio prvi poraz. Iako su Warriorsi bili favoriti u ovom meču na kraju su Nuggetsi napravili još jedno iznenađenje, te šutem u posljednjim sekundama došli do velike pobjede.

Golden State je bolje otvorio utakmicu i nakon deset minuta gosti su imali vodstvo 25:17. No, već u drugoj dionici Denver je zaigrao mnogo bolje, a na pauzu se otišlo kod rezultata 49:47 za gostujući tim. Košarkaši Denvera bili su odlični u trećoj četvrtini nakon koje su imali dvocifrenu prednost.

Ipak, Warriorsi se vraćaju u posljednjih desetak minuta i bilo je jasno da će meč u Denveru odlučiti samo jedan šut. Nakon što je Denver poveo sa 100:98 ekipa Golden Statea imala je napad za pobjedu. Jones je imao zicer, ali nevjerovatnom blokadom Hernangomez je donio pobjedu Nuggetsima i veliko slavlje navijačima u dvorani.

Denver je do pobjede vodio Harris koji je ubacio 28 poena, dok je pet poena manje dodao Nikola Jokić. U ekipi Warriorsa istakao se Steph Curry sa 30 poena.

Pobjedu su upisali i Atalanta Hawksi koji su sa 133:111 pobijedili Cleveland Cavalierse, dok je Sacramento bio bolji od Oklahome (131:120). U Los Angelesu ekipa Clippersa je sa 115:112 pobijedila Houston Rocketse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi