Boban Marjanović izabrao idealnu petorku Srbije svih vremena

Zanimljiv izbor gorostasnog centra

Boban Marjanović izabrao idealnu petorku Srbije svih vremena

Centar Dallas Mavericksa na twitter profilu Fiba Euro Basket sastavio svoju idealnu petorku reprezentacije Srbije svih vremena.

U zaista velikom izboru igrača koji bi bili legitimni kandidati za tu petorku Boban Marjanović odlučio se za kombinaciju aktualne garniture, te igrača koji su devedesetih godina na reprezentativnom planu osvajali zlatne medalje na svjetskim i europskim prvenstvima.

Tako je Boban na centarske pozicije stavio Vlade Divca i Nikolu Jokića objasnivši kako Nikola Jokić bez ikakvih problema može da pokriva poziciju krilnog centra. Na playmakerskoj poziciji njegov izbor pao je na Miloša Teodosića, dok je pozicije 2 i 3 "pokrio" s izborom Predraga Danilovića i Dejana Bodiroge. 

Top Komentari

Zulfikar
Stojakovic umjesto Teodosica.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije