Bogdanović je danas "letio" parketom, pa otkrio da su jutros dobili poziv koji je sve promijenio!

Ujedinio ih i dao im vjetar u leđa

Bogdanović je danas "letio" parketom, pa otkrio da su jutros dobili poziv koji je sve promijenio!

Endin Čaušević

Srbija se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je danas deklasirala Litvaniju sa 87:68, a fantastičan meč odigrao je Bogdan Bogdanović. Upravo se Bogdanović pojavio na press konferenciji nakon utakmice, a potom je otkrio šta se jutros desilo i šta je ujedinilo igrače Srbije.

Srbija i Litvanija odigrali su fnatastičan meč u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, no malo ko je očekivao da će Srbi očitati takvu lekciju Litvancima i deklasirati ih u današnjem okršaju.

Ekipu Srbije do pobjede je vodio Bogdan Bogdanović koji je odigrao sjajnu utakmicu, a posebno u prvom poluvremenu u kojem je uspio da postigne čak 18 poena.

Na kraju je Bogdanović meč završio sa 21 poenom i bio je najefikasniji igrač na meču. Upravo se Bogdanović pojavio na press konferenciji nakon utakmice, a na početku je svima morao reći nevjerovatnu stvar.

Bogdanović je otkrio da je ekipa jutros dobila poziv od saigrača Boriše Simanića koji je napustio kamp zbog teške povrede, te mu je jučer odstranjen bubreg što je šokiralo javnost.

Oglasi

No, Simanić je pronašao snage da nazove svoje saigrače pred okršaj protiv Litvanije, a ni slutio nije kakav će to biti vjetar u leđa za ekipu Srbije u današnjoj utakmici što je priznao i Bogdanović.

"Želim da kažem nešto što se desilo jutros. Naš saigrač Boriša Simanić dao nam je nevjerovatnu energiju svojom porukom i pozivom. Bili smo nervozni jer sam u mlađim danima gubio dosta od Litvanije. Onda je došao Borišin poziv koji nam je rekao da je dobro, ujedinio nas je, nevjerovatan momak i ovo je za njega", rekao je Bogdanović na startu press konferencije. Znate koliko volimo košarku, sretni smo što smo u polufinalu i nastavit ćemo se boriti", rekao je Bogdanović

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Sretan sam kako sam igrao večeras, ali znam da mogu i bolje. Imam malo vremena da se odmorim i analiziram igru, te da se spremim da budem bolji u narednoj utakmici".

Srbija sada čeka protivnika u polufinalu Mundobasketa, a tu će igrati protiv pobjednika iz duela Kanada - Slovenija koji se sastaju sutra, a ovaj meč počinje u 14:30 sati po našem vremenu.

Top Komentari

zajid08
Boli me... nije ovo srbijanski portal
4 4
TurgutBayraktar
Nisam ocekivao da ce Srbistan ovo uzeti sigurno litvanci se uzdigli poslije pobjede nad Sadom a ni Srbi po onome sto sam citao nisu vjerovali da ce uzeti ovu tekmu. Dosta iznenadjenja na ovom prvenstvu. Samo dako neko izbaci onu sliveniju samo se mole kadijama na svaku loptu jecaju i mole se za faul itd dosadi ti vala. Do sad mi se Latvija najvise dopala vidjecemo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi