Bogdanović: Sviđa mi se kako igra Dončić

Srbijanski košarkaš zaigrao prvi put nakon aprila

Bogdanović: Sviđa mi se kako igra Dončić

S. Bošković

Bogdan Bogdanović sinoć se nakon duge pauze vratio na NBA parkete, te prvi put nakon povrede u aprilu zaigrao za Sacramento Kingse.

Bogdanović je sinoć ubacio sedam poena, a njegov tim je poražen od Toronto Raptorsa, te nije bio zadovoljan svojom igrom, čega je i sam svjestan:

"Očekivao sam da ću igrati dosta bolje, ali očekivanja nekad mogu biti visoka. Ovo je bila moja prva utakmica još od aprila. No, osjećam se dobro, noge i koljena su dobra. Zdrav sam, ali nisam 100% spreman"; riječi su Bogdanovića, koji se onda osvrnuo i na Luku Dončića za kojeg je imao samo riječi hvale:

"Sviđa mi se kako igra. Kao što možete vidjeti evropska košarka je sada drugačija i igrači iz Evrope se brže prilagođavaju. Sada su u mogućnosti da vide sve stvari u odnosu na igrače iz prošlosti, da nauče pravila i sve ostalo. Ako su pametni, brzo će se prilagoditi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi