Dončić ponovo briljirao, Dallas poražen, Jokić nikad gori
Čak deset mečeva odigrano je sinoć u najboljoj ligi svijeta, a favoriti su većinom upisivali pobjede.

NBA liga

Dončić ponovo briljirao, Dallas poražen, Jokić nikad gori

Čak deset mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odigrano je u noći sa srijede na četvrtak, a za vas ćemo izdvojiti nekoliko najzanimljivijih rezultata.

Počet ćemo od utakmice u Quicken Loans Areni gdje su domaći Cavsi dočekali Oklahoma City Thunder i upisali novi poraz. Iako je igrala bez prve zvijezde Russella Westbrooka Oklahoma je upisala pobjedu bez većih problema, a rezultat je na kraju bio 95:86. Najefikasniji u gostujućim redovima je bio Schroder sa 28 poena, dok je Paul George dodao 18. Kod Clevelanda Sexton je imao 15 koševa.

Ekipa Memphisa je u FedExForum Areni porazila Denver Nuggets sa 89:87 i na taj način joj nanijela tek drugi ovosezonski poraz. U pitanju je jedna vrlo slaba utakmica sa obje strane, a koliko su igrači bili neraspoloženi najbolje pokazuje činjenica da je prva zvijezda Nuggetsa Nikola Jokić ubacio tek četiri poena bez pogođenog šuta iz igre iz samo jednog jedinog pokušaja.

New Orleans Pelicansi su konačno uspjeli da prekinu niz poraza, a slavili su na domaćem terenu protiv Chicago Bullsa sa 107:98. Do trijumfa ih je naravno vodio Anthony Davies sa 32 poena i 15 skokova.

Dallas Mavericks je, predvođen Lukom Dončićem, gostovao u Vivint Home Areni kod Utah Jazza te je doživio poraz od 117:102, a Dončić je bio najefikasniji na meč u sa čak 24 poena. Kod domaćih je najbolji bio Mitchell sa 23 koša.

Pobjednički niz su nastavili Toronto Raptorsi koji su bili bolji od Sacramento Kingsa u gostima sa 114:105, a do trijumfa ih je naravno vodio Kawhi Leonard sa 25 poena i 11 skokova.

Za kraj ćemo izdvojiti i trijumf Lakersa protiv Minnesota Timberwolvesa sa 114:110. Najbolji na meču je bio Derrick Rose sa 31 košem, a kod Lakersa LeBron James je ubacio 24 poena uz 10 skokova i devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi