Bogdanović uništio šampione, Kralj ponovo čudesan
(Foto: EPA)

NBA liga

Bogdanović uništio šampione, Kralj ponovo čudesan

M. Šljivak

Indiana Pacersi pobijedili su sinoć na svom parketu aktuelne NBA prvake Golden State Warriorse rezultatom 126:106.

Pacersi su dominirali u ovom duelu i na kraju su ostvarili sasvim zasluženu pobjedu uz impresivan nastup reprezentativca Hrvatske Bojana Bogdanovića.

Mostarac je za 30 minuta na parketu ubacio 28 poena uz šut iz igre 11 od 13 i šest pogođenih trojki iz sedam pokušaja. Imao je Bogdanović i dobru pomoć ostatka ekipe pa je Victor Oladipo ubacio 21, Young 16, a Collison 15 koševa.

Sa druge strane Kevin Durant je ubacio 27 poena, ali uz samo osam pogođenih šuteva iz 23 pokušaja.

Još jednu sjajnu noć imao je i čudesni LeBron James. Cleveland je na svom parketu pobijedio Washington Wizardse 119:115, a Kralj ubacio 33 poena, podijelio je 14 asistencija i uhvatio je devet lopti.

Kod Wizardsa John Wall je imao 28 poena i 14 asistencija, ali protiv LBJ-ja se jednostavno nije moglo.

Borba za pozicije koje vode u doigravanje na Zapadu biće žestoka u posljednje tri utakmice jer čak sedam timova bori za pet pozicija i svi su unutar dvije pobjede.

Utah je deklasirala LA Clipperse 117:95, te su tri utakmice prije kraja došli na korak od osiguravanja play offa, ali će se do kraja boriti da zadrže četvrtu poziciju uz jako težak raspored do kraja (Lakers, Golden State i Portland).

Iako su ostali bez Rickyja Rubija i Jaea Crowdera koji su zbog povreda napustili meč, lagano su na kraju savladali Clipperse koji su sada najdalje od doigravanja i trebaće im čudo da se tamo nađu.

Donovan Mitchell je predvodio Jazz so trijumfa sa 19 koševa, a na drugoj strani je isti broj poena ubacio Austin Rivers.

Direktan duel odradili su Denver i Minnesota, a na kraju su Nuggetsi slavili trijumf rezultatom 100:96.

Nikola Jokić nije bio šuterski raspoložen (6 od 20), ali je uspio ostvariti učinak od 16 poena, 14 skokova i devet asistencija. Jamal Murray je ubacio 22 u pobjedničkom sastavu, dok je Towns kod Minnesote ubacio 26 poena uz 13 skokova.

Iznenađenje večeri napravili su Brooklyn Netsi koji su kao gosti pobijedili Milwaukee Buckse rezultatom 119:111.

NBA četvrtak:

Indiana - Golden State 126:106
Milwaukee - Brooklyn 111:119
Cleveland - Washington 119:115
Utah - LA Clippers 117:95
Denver - Minnesota 100:96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi