Velika gužva na Zapadu, Durant isključen, nova povreda uzdrmala Warriorse
Neizvjesna trka za pozicije u doigravanju (Foto: EPA)

NBA petak

Velika gužva na Zapadu, Durant isključen, nova povreda uzdrmala Warriorse

M. Šljivak

Aktuelni prvaci NBA lige Golden State Warriorsi poraženi su sinoć na svom parketu od Milwaukee Bucksa rezultatom 116:107.

Veliki broj povreda uništio je samu završnicu sezone za šampione, a nakon Kevina Duranta, Draymonda Greena i Stephena Curryja, na pauzu će i Andre Iguodala koji je povrijedio koljeno tokom treće dionice.

Durantov povratak na parket nije prošao dobro jer je isključen sa meča, pa su Bucksi predvođeni Giannisom Antetokunmpom (32 poena, te Middletonom (23p) i Bledsoeom kontrolisali utakmicu koju su na kraju i dobili. Jedini raspoložen za igru kod Warriorsa bio je Quinn Cook koji je ubacio 30 poena.

Trka za doigravanje u Zapadnoj konferenciji biće žestoka do samog kraja. Veliku pobjedu na putu u play off ostvarili su San Antonio Spursi koji su pobijedili Oklahomu 103:99.

Uzalud je Thunderu u ovom duelu bio novi triple-double učinak Russella Westbrooka (19p, 11sk, 10as) i 26 poena Paula Georgea, jer su Spursi sjajnom igrom pod vodstvom LaMarcusa Aldridgea (25p, 11sk) došli do važne pobjede.

NBA rezultati:

Detroit - Washington 103:92
Miami - Chicago 103:92
San Antonio - Oklahoma 103:99
Sacramento - Indiana 103:106
Golden State - Milwaukee 107:116

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti