Golden State Warriorsi sele franšizu u drugi grad

Odlaze iz Oaklanda

Golden State Warriorsi sele franšizu u drugi grad

Aktuelni prvaci NBA lige Golden State Warriorsi će od jeseni 2019. godine nastupati u drugom gradu.

Warriorsi su odlučili preseliti franšizu iz Oaklanda u susjedni San Francisco, gdje će nastupati u novoj dvorani koja će nositi naziv Chase Center.

Zanimljivo je da su Warriorsi u San Franciscu već nastupali u periodu od 1962. do 1971. godine, kada su preselili u Oakland.

U klubu su odlučili da ne mijenjaju naziv tako da će ostati Golden State Warriorsi, što ih čini unikatnim u ligi jer su jedini klub koji se ne zove po gradu ili regiji.

Warriorsi će u imenu i dalje nositi nadimak Kalifornije - The Golden State.

Top Komentari

Benjamingst
Golden State je nadimak za Californiju sto znaci Zlatna Drzava... posto zivim u Sacramemtu i ima Kings ime Kings nema veze sa gradom Sacramenta, neznam otkud vam te informacije.... moracu da provjetim.
0 1
Benjamingst
San Franciscu treba NBA...., ta 2 grada djeli samo most, ali Oakland je grad kriminala, dok SF grad turizma...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi