Bogdanović blizu novog kluba: Sprema se zanimljiva razmjena
FOTO: EPA

Akitvnou NBA-u

Bogdanović blizu novog kluba: Sprema se zanimljiva razmjena

H. Zilić

Na pomolu je zanimljiva NBA saradnja.

Vodeći američki mediji koji su bliski dešavanjima u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, objavili su vijest da je Bojan Bogdanović blizu napuštanja Utah Jazza.

Hrvatski reprezentativac je blizu saradnje sa Detroit Pistonsima, a bit će dio razmjene za Kellya Olynyka koji bi se trebao pridružiti Jazzerima.

Bogdanović (33) je rođen u Mostaru gdje je i počeo karijeru u redovima Zrinjskog, a kao tinejdžer potpisao je za slavni Real, bio je i na posudbi u redovima Murcie.

Eskplodirao je u dresu Cibone koji je nosio u periodu od 2009. do 2011. godine.

Oglasi

Nakon Cibone put ga je odveo u Fenerbahce, gdje je igrao tri fantastične sezone, a prije toga je 2011. godine na NBA draftu izabran kao 31. pick od strane Miami Heata.

Njegova NBA karijera počela je 2014. godine u Brooklyn Netsima, nosio je i dres Washignton Wizardsa te Indiana Pacersa.

U dresu Utaha je od 2019. godine gdje je izrastao u jednog od najbitnijih kotača Jazzera.

Standardni je reprezentativac Hrvatske koju je predvodio na minulom Eurobasketu gdje su ispali u osmini finala od Finske predvođene nevjerovatnim Laurijem Markkanenom.

Eventualni odlazak u Detroit bi bio ujedno i peti klub za Bogdanovića u vrlo dobroj NBA karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije