Curry očitao lekciju zvijezdama Netsa, Bogdanovićeva noć iz snova

Warriorsi ubjedljivi

Curry očitao lekciju zvijezdama Netsa, Bogdanovićeva noć iz snova

A. Čaušević

Golden State Warriorsi su ostali ekipa s najboljim omjerom na otvaranju nove sezone NBA lige. 

Warriorsi su noćas gostovali Brooklyn Netsima i na kraju su slavili ubjedljiv trijumf rezultatom 99:117.

Fantastičan je bio Steph Curry koji je u pomalo iznenađujućem trijumfu svog tima postigao čak 37 poena te potvrdio da se nalazi u odličnoj formi.

Netsima nisu pomogla ni 24 odnosno 19 poena Jamesa Hardena i Kevina Duranta. Ključna je bila treća dionica koju su gosti dobili sa 17 poena razlike (18:35).

Neizvjesnosti nije bilo ni u duelu Utah Jazza i Philadelphia 76ersa. Domaćin je slavio sa čak 35 poena razlike. Završeno je 120:85.

Bojan Bogdanović je odigrao svoj najbolji meč dosadašnjeg dijela sezone sa 27 postignutih poena te je predvodio Jazzere do pobjede.

U trećem susretu večeri na krilima sjajnog Paula Gerogea (34 poena) LA Clippersi su uspjeli pobijediti San Antonio Spurse rezultatom 106:92.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije