Bojan Bogdanović ostaje u Indiani

Popularni 'Babo' neće mijenjati sredinu

Bojan Bogdanović ostaje u Indiani

S. Grebović

Ovaj rođeni Mostarac će i u narednoj sezoni nositi dres ekipe Indiane Pacersa pošto su čelnici ovog tima odlučili iskoristiti opciju iz ugovora kojom će u svojim redovima zadržati sjajnog šutera.

Indiana Pacersi će tako 29-godišnjem Boganoviću ponuditi novi ugovor koji će mu garantovati zaradu od 10,5 miliona dolara po sezoni, prenosi novinar Yahoo Sports-a Shams Charania.

Reprezentativac Hrvatske je u NBA ligu stigao 2014. godine iz redova Fenerbahcea, a osim Pacersa još je nastupao za Brooklyn Netse i Washington Wizardse.

Ekipa iz Indianapolisa je regularni dio sezone završila na solidom petom mjestu istočne konferencije sa omjerom 48-34, a potom ih je u prvoj rundi Play offa zaustavio Cleveland nakon velike borbe u sedmom odlučujućem meču.

Iza Bogdanovića je odlična sezona u kojoj je u prosjeku bilježio 14,1 poen po meču, uz 3,4 skoka i šut za tri poena od 40,2%. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi