Bogdanović za primjer: Uvijek ću se odazvati selektoru

Hrvatski košarkaš za FIBA-inu stranicu

Bogdanović za primjer: Uvijek ću se odazvati selektoru

Edmir Škorić

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša Bojan Bogdanović je za FIBA-inu web stranicu kazao da mu je posebno nositi dres hrvatske reprezentacije.

Mnoge NBA zvijezde odbijaju da igraju za nacionalni tim zbog bogatih ugovora u SAD-u, odnosno kako ne bi rizikovali neke povrede.

Bogdanović je pokazao da mu dres hrvatske reprezentacije previše znači i da je spreman kad god igrati u dresu nacionalne selekcije.

"Uvijek mi je čast igrati za moju zemlju, uvijek ću se odazvati ako sam zdrav. Sada imamo misiju, moramo sve igrače i energiju usmjeriti kako bismo prošli u sljedeću fazu. Niko ne želi propustiti sljedeće veliko natjecanje, zato moramo dati sve od sebe da odemo na SP", kazao je Bogdanović.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Hrvatska je posljednjeplasirana u kvalifikacijama za SP sa pet bodova iza Italije, Rumunije i Holandije, ali Bogdanović uoči mečevima s Rumunijom i Italijom ističe da još nije sve gotovo.

"Na zadnjem smo mjestu skupine, izgledi su protiv nas, ali još uvijek je moguće, nećemo odustati. Nismo tipovi koji odustaju. Borit ćemo se i vjerovati, to je jedino rješenje", dodao je Bogdanović.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Bum je tak,baby face!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti