Bolan prekid serije: Zvezda izgubila od Partizana!

Crno-bijeli slavili u velikom derbiju

Bolan prekid serije: Zvezda izgubila od Partizana!

M. Šljivak

Košarkaši Partizana pobijedili su velikog rivala Crvenu zvezdu 86:81 u susretu 21. kola ABA lige.

Očekivano, sjajan meč viđen je u duelu vječitih rivala, a na kraju je stala velika serija Zvezde u ABA ligi od 20 uzastopnih pobjeda.

Crno-bijeli su imali četiri poena prednosti nakon prve dionice. Vodili su 21:17, da bi se na odmor otišlo neriješenim rezultatom 46:46.

Nastavak je donio rezultatsku klackalicu. Oba tima su imala svoje periode igre, ali je Zvezda uspjela da u finišu trećeg perioda napravi seriju od 9:0 i da u posljednju dionicu uđe sa plusom od pet poena, 72:67.

Ipak, Partizan se nije predavao. Ekipa Aleksandra Džikića je fantastično odigrala posljednji period. Pogađali su sve, odigrali su odličnu odbranu i na četiri minute do kraja dolaze do pet poena prednosti, 78:73.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Na minut i po do kraja Jenkins promašuje dva bacanja, a Luka Mitrović pravi tehničku grešku. William Hatcher zatim pogađa trojku za 86:78 i sve je u ovom meču bilo gotovo.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

William Hatcher je predvodio Partizan do pobjede s 20 poena, Stefan Birčević je dodao 16, dok je kod Zvezde Luka Mitrović ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi