"Bomba" u NBA ligi: Kembi Walkeru 141 milion za četiri godine!

Prihvatio poziv Bostona

"Bomba" u NBA ligi: Kembi Walkeru 141 milion za četiri godine!

E. Škorić

Američki playmaker Kemba Walker dobio je 141 milion dolara za četiri godine ugovora s novim klubom.

Boston Celticsi su ponudili bogati ugovor sjajnom playmakeru, pa je odlučio da prihvati i da zamijeni Kyriea Irvinga, koji nije najbolje sarađivao sa timom i nije uspio da se prometne u ulogu lidera na parketu.

Zvanično će Kemba postati član Celticsa u noći sa nedjelje na ponedjeljak kada će biti otvoreno tržište za slobodne igrače u NBA ligi.

Walker je dobio maksimalan ugovor, a pored njega Celticsi žele da angažuju i centra iz Houstona Clinta Capelu.

Walker iza sebe ima najbolju sezonu tokom svojih osam sezona u Charlotteu, pošto je u prosjeku bilježio 25,6 poena na 82 odigrana meča u regularnom dijelu sezone.

Boston ima čak 17 titula i ova franšiza želi novu, a da li može da je ostvari već iduće sezone sa nadograđenim sastavom, ostaje da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi