Milwaukee nakon 18 godina u finalu konferencije, povreda Duranta u trijumfu prvaka

NBA doigravanje

Milwaukee nakon 18 godina u finalu konferencije, povreda Duranta u trijumfu prvaka

M. Šljivak

Milwaukee Bucksi i Golden State Warriorsi upisali su pobjede u susretima NBA doigravanja.

Bucksi su u petom meču polufinala doigravanja savladali Boston Celticse rezultatom 116:91 i sa uvjerljivih 4:1 su prošli u finale Istoka.

Dominantni su domaći igrači bili u ovom meču. Celticsi su samo jednom vodili u ovom meču i to pred kraj prve dionice, ali su Bucksi u ostatku meča potpuno razbili izuzetno slabu ekipu Bostona.

Giannis Antetokounmpo je predvodio Buckse do trijumfa sa 20 poena, te sa po osam asistencija i skokova, Khris Middleton je dodao 19, a Eric Bledsoe 18 koševa.

Kyrie Irving je bio najefikasniji kod Celticsa sa 15 poena, ali uz još jednu očajnu šutersku noć (6 od 21 iz igre).

Bucksima je ovo prvo finale Istočne konferencije nakon 18 godina, a posljednje su igrali 2001. godine kada ih je sa 4-3 u finalu pobijedila Philadelphia.

Golden State Warriorsi su poveli sa 3-2 u seriji protiv Houston Rocketsa nakon što su ih sinoć na svom parketu dobili rezultatom 104:99.

Bila je to još jedna jako čudna utakmica. Imali su aktuelni prvaci plus 20 krajem druge dionice, ali su se na krilima Jamesa Hardena Rocketsi vratili u meč.

Tokom treće dionice su čak i poveli. Povrijedio se Warriorsima i Kevin Durant koji je u doskoku povrijedio mišić, ali se na vrijeme uključio Stephen Curry i na kraju je Golden State ipak uspio da dođe do trijumfa i na pobjedu su Warriorsi od plasmana u finale Zapadne konferencije NBA lige.

Klay Thompson je kod Warriorsa ubacio 27 poena, Curry je dodao 25, dok je James Harden kod Rocketsa ubacio 31 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti