"Istina" konačno priznao neugodnu istinu: Bilo je jako loše, morao sam do toaleta

Bilo je to davne 2008. godine...

"Istina" konačno priznao neugodnu istinu: Bilo je jako loše, morao sam do toaleta

Veliko NBA finale iz 2008. između Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa pamti se i dan danas.

Igrala se prva utakmica u TD Gardenu, ali od košarkaških poteza više se pamte kadrovi tadašnje zvijezde Celticsa Paula Piercea u invalidskim kolicima.

U jednom momentu se Pierce srušio na parket i činilo se da trpi velike bolove, da bi koji trenutak kasnije u invalidskim kolicima bio odveden u svlačionicu.

Navijači Celticsa su se itekako zabrinuli, djelovalo je da je Pierce izgubljen za finalnu seriju, ali se popularni "Istina" par minuta kasnije vratio na parket i važnim koševima odveo Boston do pobjede u prvom meču.

Nakon svega mnogi su ismijavali Pierca i njegovo "glumatanje" i bolne grimase koje je pravio dok je u kolicima išao ka svlačionici iako je jasno da teže povrede nije bilo.

Pierce je sada, deceniju i kusur kasnije, izgleda konačno otkrio pravu istinu o onome što se desilo.

Nekadašnji košarkaš Celticsa danas radi kao stručni komentator, a tokom pokrivanja ovogodišnjeg NBA finala nekako je na "dnevni red" došla i situacija iz 2008.

"Moram nešto da vam priznam. Samo sam morao da odem do toaleta", rekao je Pierce, da bi ga Chauncey Billups pitao zbog čega su mu bila potrebna invalidska kolica

"Nešto se desilo tamo dole, bilo je toliko loše, morao sam da koristim kolica", rekao je Pierce. Svima je bilo jasno šta je pod time mislio, dok ga je Jalen Rose samo kratko pitao: "Ostali su neki tragovi tamo dole?"

I tako je riješena misterija Pierceovog čudesnog oporavka od "povrede" zbog koje je morao u kolicima napustiti parket TD Gardena.

Inače, Boston Celticsi su u pomenutom finalu bili uspješniji od Lakersa, te du došli do naslova NBA prvaka. MVP finala je bio upravo Paul Pierce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi