Borac eliminisan iz ABA 2 lige
Foto - ABA

Poraženi od Podgorice

Borac eliminisan iz ABA 2 lige

M. Šljivak

Košarkaši banjalučkog Borca nisu se uspjeli plasirati u polufinale ABA 2 lige.

Bh. predstavnik danas je u Podgorici poražen od Podgorice rezultatom 77:65, te su ispustili prednost iz prve utakmice (90:86) i eliminisani su iz ABA 2 lige.

Izjednačena igra viđena je u početnoj fazi ovog meča. Borac je bio taj koji je stvorio prvu značajniju razliku (7:13), ali je nakon prve dionice Podgorica imala poen prednosti, 18:17.

Rezultatska klackalica viđena je i u drugom periodu. Ekipe su imale svoje periode bolje igre, a na odmor crnogorski predstavnik odlazi vodstvom 37:35.

Borac je na otvaranju trećeg perioda imao svoje posljednje vodstvo na ovom meču. Podgorica je bila ta koja je kontrolisala igru tokom ovog perioda, a u posljednju dionicu ulaze sa vodstvom 52:48.

Do kraja utakmice Podgorica potpuno kontroliše igru. Razlika je ubrzo bila dvocifrena i Borcu više povratka u ovu utakmicu nije bilo, a na kraju je crnogorski tim slavio pobjedu od 12 razlike, 77:65.

Tako Borcu nije bila dovoljna pobjeda iz prvog meča (90:86) i banjalučki tim je eliminisan iz ABA 2 lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Novak Musić je danas bio nezaustavljiv za Borac, a meč je završio sa 25 poena, devet skokova i šest asistencija. Kod Borca Nikola Tanasković je ubacio 22 poena.

Put u polufinale ABA 2 lige danas će pokušati ostvariti i sarajevski Sparsi. Oni igraju drugi meč protiv Zlatibor Čajetine, a prvi meč je srbijanska ekipa dobila rezultatom 82:79.

Top Komentari

Jadnimi
banjalučki tim je eliminisan iz ABA 2 lige, piše u članku??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi