Boris Džidić još tri godine na klupi HKK Čapljina

Dugoročna suradnja Čapljinaca i bivšeg trenera omladinskih selekcija BiH

Boris Džidić još tri godine na klupi HKK Čapljina

Boris Džidić i u budućnosti će ostati trenerom HKK Čapljina.

Mostarski trener koji je u prošlosti bio i izbornikom mlađih selekcija naše reprezentacije s klubom iz doline Neretve je postigao dogovor za naredne tri sezone. Očito je da su u upravi Čapljine bili zadovoljni Džidićevim radom te je dogovor na duge staze postignut uz obostrano zadovoljstvo.

Džidić je za SportSport.ba prokomentirao ovu, za naše prilike, pomalo neuobičajeno dugu suradnju:

"Moram priznati da sam se sa ljudima u upravi složio oko mnogih pitanja" - kazao je Džidić i dodao:
Iznimno mi je drago da nastavljamo zajednički put. Ispred nas je, osim seniorskog pogona i proces stvaranja mladih igrača. Mnogo njih pokazuje interes da dođe u Čapljinu kao jedan stabilan klub i grad koji voli košarku. Moram reći da je meni osobno u radu sa mladim igracima zvijezda vodilja Repešina i Trninićeva Dona( Drugi tim Cibone koji je devedesetih iz svog pogona izbacio niz sjajnih košarkaša) iz koje su nastajali odlični igrači. Idući tjedan staratamo sa dvoranskim treninzima i čeka nas dobar rad kroz skoro čitavo ljeto, gdje ćemo, osim rada s mladima, paralelno graditi tim za narednu sezonu." - kazao je Džidić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi