Bosna bez pola ekipe protiv Krke
Ivanović propušta susret sa Krkom

"Studenti" gostuju u Novom Mestu

Bosna bez pola ekipe protiv Krke

Košarkaši Bosna ASA BH Telecom gostuju sutra navečer Krki u Novom Mestu u okviru 12. kola regionalne košarkaške NLB lige. Situacija u redovima bh. prvaka, međutim, daleko je od idilične.

Trener sarajevske ekipe Vlada Vukoičić muku muči sa povredama igrača. Srbijanski stručnjak još nije načisto na koje će igrače moći računati u dvoboju sa Krkom.

Naime, zbog povrede u Novo Mesto nije ni doputovao Ivan Ivanović, a na povrede se od ranije žali i kapiten, Goran Ikonić, a upitni su i Muhamed Pašalić i Dušan Đorđević.

"Niko ne želi sad bježati od uloge favorita. Od nas se očekuje da odgovorimo na vrlo težak zadatak jer je Krka izuzetno kvalitetna ekipa, pogotovo na svom parketu. Bez obzira na sve to, nadam da će bodovi stići u Sarajevo.", kazao je Goran Ikonić, kapiten Bosne i jedan od najboljih pojedinaca u timu Sarajlija koji je krenuo na put, ali čiji je nastup još uvijek pod znakom pitanja.

"Noga je bolje, terapije su pomogle i vjerujem da ću pomoći svojim saigračima da ostvare šestu pobjedu u sezoni kako bi napravili odličnu uvertiru pred derbi susret sa Partizanom.", dodao je Ikonić.

Susret 12. kola regionalne košarkaške NLB lige između Krke i Bosna ASA BH Telecom na programu je sutra sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.