Bosna i Hercegovina rukometnim rezultatom savladala Sjevernu Makedoniju
FOTO: FIBA

Druga pobjeda izabranica Drage Karalića

Bosna i Hercegovina rukometnim rezultatom savladala Sjevernu Makedoniju

E. Dindić

U 2. kolu Europskog prvenstva divizije B za kadetkinje Bosna i Hercegovine je danas savladala Sjevernu Makedoniju sa 47:29. 

Bila je ovo izuzetno neefikasna utakmica na mali broj poena, te u takvom omjeru snaga bolje su se snašle naše košarkašice i upisale drugu pobjedu.

Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 12:9 u korist naših košarkašica. Drugi period slično kao prvi bolja igra naših košarkašica, ali ni jedna reprezentacija se napadački nije iskazala. Ovaj period završava rezultatom 9:6, a na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 21:15 u korist naše selekcije.

Treći period izabranice Drage Karalića drže stečenu prednost te ovaj period dobivaju sa 11:5, te nakon 30 minuta igre imaju prednost od 32:20.

Do kraja naša selekcija rutinski održava prednost te na kraju slavi pobjedu rezultatom 47:29.

Najefikasnije u našoj reprezentaciji bile su Lyla Grace Kahrimanović sa devet poena, Valentina Došić dodala je sedam poena u ovom susretu. Kod selekcije Makedonije bolje od ostalih bile su Ana Angelovska sa 11 poena, dok je Milica Nikolikj dodala sedam poena u ovom susretu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi