Bosna Meridianbet slavila u derbiju, Sparsi preživjeli Promo

13. kolo Premijer lige BiH

Bosna Meridianbet slavila u derbiju, Sparsi preživjeli Promo

E. Dindić

U posljednje tri utakmice 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše viđena je odlična i zanimljiva košarka. 

Promo je na svom terenu dočekao Sparse te na kraju pretrpio poraz rezultatom 99:96.

Prvi period igrala se košarkaša bez odbrana, pa nakon 10 minuta igre rezultat je glasio 25:24 u korist Proma. Kako su igrali u prvom, tako su nastavili u drugom, prava kanonada domaćih košarkaša koji ovu dionicu dobijaju sa 34:24. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 59:48 u korist Proma.

U drugom dijelu ovog susreta postojala je samo jedna ekipa na terenu ona Sparsa, koja je prvo treći period dobila sa 22:12, a potom i četvrti sa 29:25 te na kraju upisala pobjedu rezultatom 99:96.

Najefikasniji u redovima Sparsa bio je Haris Ćurevac sa 23 poena, Anes Podojak dodao je 20 poena dok je Omar Pajić postigao 16 poena. Bolji od ostalih u domaćim redovima bili su Eman Šertović sa 36 poena, dok ga je odlično pratio Jordan Watson sa 34 poena.

Derbi ovog kola odigrali su Bosna Meridianbet i Borac. Na kraju su pobjedu odnijeli izabranici Dženana Rahimića rezultatom 83:79.

Oglasi

Fantastičan prvi period domaćih košarkaša koji nakon 10 minuta imaju prednost od 24:12. Drugi period mnogo bolja igra gostiju iz Banja Luke koji uzvraćaju sa 25:16. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 40:37 u korist Bosne Meridianbet.

Nastavak ovog susreta donio je uzbudljivu košarku prvo je treći period završen rezultatom 22:21, da bi posljednji završio neriješeno sa 21:21, što je na kraju donijelo veliku pobjedu domaćim košarkašima rezultatom 83:79.

Najefikasniji kod pobjednika bili su Ismet Sejfić sa 21 poenom i 15 skokova, Nedim Buza dodao je 18, dok je Anthony Collins susret završio sa 14 poena. Bolji od ostalih u redovima Borca bili su Martin Jaron sa 23 poena, Aleksandar Langović dodao je 17, dok je Dušan Tanasković postigao 16.

Najuzbudljivija utakmica večerašnjeg programa odigrana je između Mladosti i Širokog. Nakon dva produžetka slavili su gosti rezultatom 93:88.

Prvi period dobijaju gosti iz Širokog rezultatom 25:22, kao i drugi koji riješavaju rezultatom 20:18. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 45:40 u korist gostiju.

Oglasi

Nakon odmora bolja igra domaćih košarkaša koji treći period dobijaju sa 18:12. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 58:57 u korist Mladosti.

Posljedni period igralo se koš za koš, međutim Široki dobija ovaj period igre sa 15:14. Nakon 40 minuta igre rezultat je glasio 72:72, pa se moralo u dodatnih pet minuta produžetka.

U prvom produžetku velika borba oba tima pa je po isteku prvog produžetka rezultat glasio 82:82, te moralo se u novih pet minuta kako bi se dobio pobjednik ovog susreta.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Drugi produžetak donio je dosta bolju igru gostiju iz Širokog koji na kraju uspjevaju da prelome ovu utakmicu te na kraju slave pobjedu rezultatom 93:88.

Najefikasniji u redovima Širokog bili su Emmanuel Little sa 31 poenom, dok su Daishon Knight i Mile Čović postigli po 18. Bolji od ostalih u redovima Mladosti bili su Nikola Stanojević sa 20 poena, dok ga je odlično pratio Ibrahim Mulaomerović sa 13 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi