Sloboda teškom mukom savladala Budućnost u Mejdanu

13. kolo Premijer lige BiH

Sloboda teškom mukom savladala Budućnost u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine košarkaši Slobode na svom terenu dočekali su Budućnost iz Bijeljine. U jednom sjajnom susretu slavili su košarkaši Slobode rezultatom 79:77.

U prvom periodu dosta bolja igra gostujućih košarkaša koji ovaj period dobivaju sa 21:19. Sloboda u drugom popravlja igru u odbrani te ovu dionicu dobiva rezultatom 22:17. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 41:38 u korist Slobode.

Odlična igra izabranika Nedima Džemića i u trećem periodu te ovu dionicu dobijaju sa 23:14. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 64:52 u korist Slobode.

Kada su svi očekivali laganu pobjedu domaćeg sastava na 1:20 do kraja gosti iz Bijeljine dolaze na pet poena zaostatka 76:71, da bi u zadnjoj minuti uspjeli da dodju i na 77:75, da bi na kraju Sloboda teškom mukom izvukla pobjedu rezultatom 79:77.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Đorđe Lelić sa 18 poena, te Nikola Jeftić sa 17. Bolji od ostalih u redovima Budućnosti bili su Luka Jovanović sa 18 poena, dok je Adi Zahiragić postigao 17.

OKK SLOBODA - KK BUDUĆNOST 79:77

Rezultat po četvrtinama: 19:21, 22:17, 23:14, 15:25.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Sloboda: Scott 9, Hasandić 11, Talley Jr. 12, Gutić, Jeftić 17, Narančić, Alikadić 12, Halilčević, Omerović, Lelić 18, Krajinić, Livadić. Trener: Nedim Džemić.

KK Budućnost: Zahiragić 17, Iluć 13, Gutalj 7, Božović 14, Sikiraš 6, Jovanović 18, Dedajić 2, Džafić, Erkić, Radović, Pirgić, Kajmaković. Trener: Josip Pandža.

Top Komentari

user1667575277
Gledao sam tekmo i samo sto mi suze ne poteku...Samo Amerikanac smije uzeti loptu a totalna katastrofa na sl.bacanjima Niko od Slobodinih igraca da se otkrije i preuzme loptu Ko je iole ok na sl.bacanjima Od onakve kosarkaske sile KK Sloboda je postala seoska ekipa
0 0
Slana_carsija
Interesantno je da Pandža prije Slobode napravi odlične stvari sa Kaknjem, poslije Slobode sa Celikom i Budućnosti rastura. Dzemic je imao nekih uspjeha sa Sparsom, sa Slobodom taraba. Dedajic u Slobodi bio sporedan igrač, sad kod Pandže igra. Svi igrači koji u Slobodi nisu nešto pokazivali, sada protiv Slobode proigraju. A Sloboda dovodi neke Lelice, amerikance koji ne znaju prevesti lopte,nema akcije.Sta je problem? Pare? Ne bih rekao. Uprava? Apsolutno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi