Bosna Meridianbet ubjedljiva protiv Slavije
FOTO: T. Hebib

Košarkaško prvenstvo BiH

Bosna Meridianbet ubjedljiva protiv Slavije

H. Zilić

Bilo je aktivno i bh. košarkaškim parketima ovog četvrtka. Odigran je prvi susret 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše.

Bosna Meridianbet dočekala je Slaviju i opravdala ulogu velikog favorita. Studenti su slavili ubjedljivim rezultatom 94:67.

Domaći tim je od početka meča imao prednost koju je iz minute u minut povećavao, a posebno se to odrazilo u drugom poluvremenu gdje je Bosna bila bolja za 19 razlike.

Prvo poluvrijeme Studenti su dobili rezultatom 44:36, a u nastavku totalni raspad Slavije do konačnih +27 (94:67).

Odličnu partiju u pobjendičkom timu odigrao Zubac sa double-double učinkm od 19 poena i deset skokova, dodao je i četiri asistencije.

Oglasi

Kod Bosne dobar je bio i Hadžifejzović sa 17 poena, dva skoka i tri asistencije.

U redovima Slavije raspoložen od ostalih bio je Demjanović sa učinkom od 23 poena, pet skokova i jednom asistencijom.

Bosna se za kratko vratila na lidersku poziciju s omjerom 9-3 i utakmicom više od Širokog koji je na omjeru 9-2, dok je Slavija na devetoj poziciji s omjerom 3-9 i do kraja ih očekuje grčevita borba za opstanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, 12. kolo:

Bosna Meridianbet - Slavija 94:67 (24:17, 20:19, 29:20, 21:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi