Promo i Punter zaustavili Bosnu, Sloboda slavila u Sarajevu, Borac bolji od Leotara

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine

Promo i Punter zaustavili Bosnu, Sloboda slavila u Sarajevu, Borac bolji od Leotara

H. Zilić

Nastavljeno je prvenstvo Bosne i Hercegovine u košarci, a danas su odigrana tri duela desetog kola Premijer lige naše zemlje i bilo je dosta uzbuđenja, ali i iznenađenja.

Bosna Meridianbet zaustavljena je u Donjem Vakufu gdje je slavila domaća ekipa Proma rezultatom 88:79.

Promo je do trijumfa predvodio Punter sa 23 poena, Garrett je dodao 21, dok je kod gostiju iz Sarajeva raspoložen bio Ilić sa 19 ubačenih poena.

Derbi kola u Sarajevu odigrali su Sparsi i Sloboda.

Utakmica je ponudila dosta drame, a regularni dio završen je rezultatom 83:83, Sparsi su uspjeli u posljednjim sekundama izboriti produžetak.

Ipak u produžecima trijumf Slobode 11:19 za konačnih 94:102.

Oglasi

Kod Slobode najefikasniji pojedinac je bio Eke sa double-double učinkom od 23 poena i 12 skokova, dok je kod Sparsa Moore bio prvo ime također sa double-double učinkom od 25 poena i 13 asistencija.

Ništa manje uzbuđenja nije bilo u duelu Borca i Leotara. Banjalučani su slavili sa 71:59, a otpor gostiju prelomili su tek u posljednjoj četvrtini koju su dobili 21:7.

U redovima raspoložen je bio Bošković sa 11 poena, Šešlija je dodao deset poena i osam skokova dok je kod Leotara najbolji bio Milović sa učinkom od 13 poena i četiri skoka.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U prvom duelu desetog kola Široki je sinoć bio siguran na svom parketu protiv Orlovika 80:59.

U nedjelju se igraju još dva meča desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše, a sastaju se Mladost Mrkonjić Grad - Prijedor i Slavija - Posušje, to će ujedno biti i dva derbi meča začelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi