Bosna protiv Heliosa prekinula niz poraza
Zimić dobro protresao koš Heliosa - ukupno 17 poena

NLB liga

Bosna protiv Heliosa prekinula niz poraza

Košarkaši Bosna ASA BH Telecoma zabilježili su važnu pobjedu u okviru 14. kola NLB regionalne lige.
Prvak Bosne i Hercegovine slavio je rezultatom 87:72 nad Heliosom i tako došao do svoje šeste ovosezonske pobjede.

Studenti su pobjedom nad Heliosom prekinuli niz od tri uzastopna poraza od Cibone, Krke i Partizana, te trijumfom krenuli u drugi dio sezone u NLB ligi.

Ipak, prve dvije četvrtine Bosna se itekako mučila sa gostima iz Domžala. Sa dosta nervoze u obje faze igre, te slabim procentom šuta, domaći nikako nisu uspjeli napraviti veću rezultatsku prednost.

Semafor je nakon 10 minuta igre pokazivao – 18:18, a u drugoj četvrtini na scenu je stupio bek gostiju Aljaz Janža koji je u tom periodu susreta postigao svih 18 poena Heliosa! Bosna je tu dionicu susreta ipak riješila u svoju korist 20:18.

Nastavak je donio mnogo bolju igru domaćih jer je očito u svlačionici na poluvremenu trener domaćih imao mnogo toga za reći svojim košarkašima.

Seid-HajricSeid Hajrić je zbog povrede meniskusa utakmicu gledao sa tribina. Hajrića očekuju dodatni pregledi, ali teško da će Bosna moći računati na njega u narednih par utakmica.Predvođeni Emirom Zimićem i Goran Ikonićem, Bosnini košarkaši su se raspucali i malo po malo povećavali prednost koju su do kraja susreta uspjeli sačuvati.

Bosna ASA BHT - Helios Domžale 87:72

Dvorana „Mirza Delibašić“. Gledalaca: 1100. Sudije: Milija Vojinović, Aleksandar Glišić i Milan Mazić (Srbija). Rezultat po četvrtinama: 18:18, 20:18, 25:19, 24:17). Namjerna lična greška: Snow (Helios).

Potražite više informacija na temu ABA liga:

BOSNA ASA BHT: Ivanović 18, Šehović 12, Ikonić 14, Vučurović 4, Đurasović 3, Zimić 17, Camdžić, Suljagić 2, Klinac 4, Pašalić, Đorđević 13, Burrell. Trener: Vlada Vukoičić.

HELIOS DOMŽALE: Janža 21, Zalokar 2, Tratnik, Petrović, Zagorc, Krušič 7, Zerak 3, Močnik 1, Lashkevich 7, Škrlec, Jacobson 14, Snow 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.