Bosna Royal bolja od Ohrida u Skenderiji

Studenti slavili tijesnu pobjedu

Bosna Royal bolja od Ohrida u Skenderiji

Košarkaši sarajevske Bosne Royal pobijedili su večeras na domaćem parketu ekipu Ohrida sa 84:82 u okviru ABA 2 lige. 

Gostujući tim je nešto bolje ušaou meč i nakon prve dionice imao je prednost od šest poena (12:18), ali Bosna Royal uzvraća u drugom periodu i dobija ga sa deset razlike (23:13), tako da se na odmor odlazi sa četiri poena prednosti za Studente.

U nastavku meča Bosna Royal je dobila i treći period sa 25:23, ali Ohrid se nije predavao i ozbiljno je zaprijetio u finišu meča, ali ipak nije imao snage da odnese pobjedu iz Sarajeva.

Najefikasniji u redovima Bosne bio je Bradford sa 24 poena, dok je Durak ubacio 19. Kod gostiju sjajan je bio nekadašnji centar upravo Bosne Emir Zimić sa 21 poenom i 15 skokova, dok je Ross ubacio 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi