Veliki derbi pripao Slobodi: Bosna Royal nemoćna u Mejdanu

Prvenstvo BiH

Veliki derbi pripao Slobodi: Bosna Royal nemoćna u Mejdanu

M. Šljivak

Košarkaši tuzlanske Slobode pobijedili su Bosnu Royal 75:66 u susretu 22. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Dominirala je Sloboda u ovom duelu i na kraju su sasvim zasluženo došli do trijumfa protiv sarajevskog tima.

Krenuli su domaći košarkaši žestoko u ovaj meč. Nakon deset minuta igre stvaraju 14 poena prednosti (27:13), a ovu prednost su održavali tokom kompletnog meča.

Na poluvrijeme su izabranici Ivana Velića otišli sa 13 poena prednosti (45:32), a preslikana igra viđena je i u drugom poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Pokušavali su košarkaši Bosne Royal da se vrate u meč. Međutim, igrači Slobode im to nije dopustila i na kraju su domaći upisali lagan trijumf.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Almir Hasandić sa 18 poena, Marko Rikalo je dodao 15, dok je kod Bosne Royal Maksim Šturanović je ubacio 23 poena uz 11 skokova, a Draško Knežević je dodao 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti