Predsjednik KK Bosna Royal o investitoru: Posljednje informacije su da nemamo informacija

Teška situacija u sarajevskom klubu

Predsjednik KK Bosna Royal o investitoru: Posljednje informacije su da nemamo informacija

H. Zilić

Predsjednik KK Bosna Royal Almir Bradić, na press konferenciji govorio je o trenutnom stanju u klubu.

Oglasio se o aktuelnim dešavanjima u i oko KK Bosna Royal, te odgovarao na pitanja medija.

Pitanja koja su postavljena odnosila su se na investitora, podršku i funkcionisanje kluba kao i očekivanja od F4 Kupa Mirza Delibašić.

"Posljednje informacije o investitoru su te da nemamo informacije. Mi smo u prethodnom obraćanju i u euforičnoj najavi „svjetla na kraju tunela“, po zahtjevu pravnog zastupnika potencijalnog investitora, obezbijedili svu dokumentaciju i "Bosne" i "Royala" dali na uvid i tu je sve stalo. Prema informacijama koje sam lično dobio od investitora, jeste da je pravni zastupnik zadovoljan s onim što je vidio u dokumentima. Investitor je zadovoljan, međutim ne mogu reći da smo mi zadovoljni. Obzirom na dešavanja u Kantonu, svako malo se mijenjaju ministri i Vlada, a mi moramo i u tim međuprostorima funkcionisati, ja sam tražio lično od investitora kao znak dobre volje, da nam pomogne sponzorski da prebrodimo taj vakum. To je iznos jedne mjesečne plate, angažovanih u klubu, igrača, staffa, administracije od 35.000KM", rekao je Bradić, zatim nastavio:

"Dobio sam odgovor, ali iz iskustva ,dok se ne pojave novci na računu, ne smatram da je namjera bila iskrena. Nije gotovo dok ne bude gotovo, ali lično sam skeptičan po pitanju svega jer sam tražio konkretan pokazatelj, nismo ga dobili. Sve što se bude dešavalo, javnost će biti upoznata sa tim."

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):


O F4 Kupa "MIrza Delibašić"

"Na F4 idemo da vidimo gdje smo mi na tom nivou igranja košarke. Nemamo velika očekivanja obzirom na činjenicu da smo se skupili tri dana pred početak prvenstva, pa dvije izolacije radi Covid-a, bolesti trenera, odlaska igrača...otprilike smo u jednom teškom periodu. Čekamo podršku iz Kantona. Ovom prilikom se zahvaljujem načelnicima Opštine Centar i Novo Sarajevo, koji su izrazili spremnost da nam konkretno pomognu. Čekamo Kanton Sarajevo i konkretnu podršku , usvojen je budžet i čekamo svakog časa da se realizuje konkretno sufinansiranje ekipe, kako bi i mi mogli ići dalje", dodao je Almir Bradić.

Top Komentari

Hamza123456789
Naslov u smislu "****o sam al nisam guro"
1 0
Zeleni_zub
ovaj baš ne zna jel došo ili je pošo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi